Klauzula informacyjna - monitoring wizyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej: RODO) informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna w Koninie z siedzibą przy ul. Dworcowej 13. REGON: 311097510.
  2. Biblioteka wyznaczyła Inspektora Ochrony Danych, z którym można skontaktować się za pomocą poczty elektronicznej Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie pod numerem 63 242 85 37 w.107.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa pracowników oraz współpracowników Administratora, ochrony jego mienia oraz zachowania w tajemnicy informacji, których ujawnienie mogłoby narazić Administratora na szkodę, co stanowi prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1a RODO).
  4. Podstawa prawna przetwarzania Pani/Pana danych osobowych: art. 6 ust. 1e i f RODO oraz art. 22² § 1 Kodeksu pracy.
  5. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do przebywania na terenie obiektów Administratora danych.
  6. Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych w wyżej wymienionym celu obejmuje udostępnianie danych osobowych na podstawie i w granicach prawa innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców tj.:
    1. organom publicznym, instytucjom i innym podmiotom uprawnionym do dostępu lub otrzymania danych osobowych,
    2. właściwym podmiotom oraz dostawcom niezbędnych usług przetwarzających dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie umów powierzenia przetwarzania danych osobowych.
  7. Pani/Pana dane nie będą przekazywane do Państwa trzeciego, tj. poza Europejski Obszar Gospodarczy ani do organizacji międzynarodowych, z wyłączeniem sytuacji wynikających z przepisów prawa.
  8. Monitoringiem wizyjnym w Bibliotece objęto: wejścia do siedziby Administratora, ciągi komunikacyjne budynku oraz kluczowe pomieszczenia.
  9. Zapisy z monitoringu przechowywane będą aż do nadpisania (w zależności od wielkości nagrań) maksymalnie do 30 dni lub do czasu prawomocnego zakończenia postępowania prowadzonego na podstawie prawa.
  10. Posiada Pani/Pan prawo:
    1. do usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
    2. do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
    3. do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  11. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, https://www.uodo.gov.pl/pl/p/kontakt, tel. (22) 531 03 00 - gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące przetwarzania danych osobowych.
Tytuł Typ Rozmiar Dodany przez
Klauzula informacyjna - monitoring wizyjny pdf 368.46 KB Paweł Szczepaniak
Opis zmian Data Osoba Porównaj
Artykuł został utworzony.
Dodane załączniki
czwartek, 19 wrzesień 2019 12:24 Paweł Szczepaniak